Hjemmeskolen fortsetter minst til påske

Oppdatert tirsdag 24. mars.

Allerede før nasjonale myndigheter bestemte at alle skolene skal holde stengt til etter påske, hadde Viken fylkeskommune bestemt seg for å gjøre dette.

- Vi har dermed allerede planlagt opplæring i hjemmeskolen frem til påske. Lærerne følger tett opp elevene sine i fag. I tillegg fokuserer vi på den menneskelige dimensjonen også i denne perioden. Vår visjon er at alle elever skal ha lyst til å gå på skolen hver dag. Og den sisten uken viser at veldig mange elever savner skolen og vil opprettholde kontakten med skolen, lærerne og de andre elevene forteller rektor Ann-Mari.

Samarbeid med foresatte

- Det er våre nesten 100 kontaktlærere som har samlet oversikt over elevens opplæring. Kontaktlærerne skal også holde de foresatte informert og foresatt kan ta kontakt med elevens kontaktlærer dersom de lurer på noe. Elevene har ulike hjemmesituasjoner, noe som vi må ta hensyn til. Vi fører ikke fravær i denne perioden, men det er helt nødvendig at elevene deltar i lærernes hjemmeskoleopplegg for at vi kan sikre vurderingsgrunnlag. Hjemmeskolen er like obligatorisk som skole gjennomført på Åssiden eller i praksisbedrifter.

Hva skjer med eksamen og søkning til læreplass?

- Det er enda ikke avklart om eksamen vil bli gjennomført, men vitnemål vil elevene få uansett. Det er imidlertid mange VG2-elever som i tillegg lurer på hvordan de kan sikre seg læreplass når situasjonen er slik i samfunnet. Det er mange bedrifter som nå midlertidig har redusert kapasitet, men vi håper at de fleste fortsatt vil ta i mot lærlinger. Vi har de tre siste årene vært best i Norge i vår region på formidling av læreplasser, avslutter rektor.

Utdanningsdirektoratet oppdaterer daglig ny og relevant informasjon om hvordan skolene skal drive, det kan du følge med på her: https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/

 

 

 


Publisert 24. mars 2020, oppdatert 24. mars 2020.